Att måla och teckna har alltid varit en del av mitt liv…

Som barn älskade jag att rita och bilden i skolan var ett av mina favoritämnen. Under många år tecknade jag porträtt för att sedan gå över till olja och sen akryl. Som vuxen har färgerna åkt fram då och då genom livet. Alltid funnits där, men sällan fått riktigt mycket tid.

För sju år sedan, mitt i en av mitt livs mest uppslitande perioder, på en kulle i Sardinen viskade en inre röst:

“Det är något som vill komma fram och ut ur mig, men jag vet inte vad det är… vänta… du kan inte GÖRA det, du kan bara LÅTA DET KOMMA …. när det är dags…”

Och jag väntade. Och väntade. Och väntade….
Plötsligt en sommar, sju år senare, började något pocka på inom mig.
En kvinna jag mötte i ett nära samtal frågade mig:

– Målar du?
– Ja, svarade jag.
– Jag kände det på mig, sa hon och fortsatte. Jag tror du behöver uttrycka dig. Låta den spanska uttrycksfulla själen i dig komma fram.

Hon träffade mig! Mitt i kroppen. Mitt i hjärtat. Mitt i själen.
Jag packade mina målagrejer i bakluckan och körde ner till Österlen.
Så mycket ville ut! Stora format! Massa färg! Massa glädje! Expansion! Rörelsen var utåt. Från flera år av yin, en ganska introvert tid, kom kraften utåt.
Nu hade jag svaret från en djup och klar plats inom mig: det var måleriet som ville komma ut ur mig

Att måla handlar för mig om lust, ett behov av att få utrycka mig och att vara mig själv sann. Att vara äkta. Lyssna, känna, vara …. så sann jag förmår, följa impulsernas dans… släppa bilder, föreställningar och förväntningar så gott jag kan. Följa det som vill komma. Inifrån. När jag är sann, blir jag fri.

Nu är jag ständigt nyfiken på vad som vill komma ur mig på dukarna! Jag hoppas du blir berörd….När jag målar så gör jag det så öppet och oförutbestämt jag förmår. Det som blir resultatet, en målning, känns för mig som ett naket avtryck av mitt inre. Helt oförutsägbart. Det är en väldigt speciell upplevelse när jag får känslan att något inom mig har hamnat på duken utanför mig. Något icke synbart har blivit synbart. Samtidigt helt öppet och fritt för betraktaren att ta emot från sitt eget inre.

Målningen får nytt liv, en ny mening, när DU tittar på den.